Mistrovství světa FCI družstev záchranných psů 2016

20.09.2016 14:10

velitel: Miroslav Šimek, psovodi: Alice Zelinková s Winning Star z Dixie(KM), Miloslav Čeněk s Qvído z Třešňáku (NO) a já Erika Zelinková s Gaga Lady Astronaut (KM)

 

Na cestu jsme se vydali autobusem 24.8.2016 směr a účel cesty, byly jasné reprezentace České republiky (SZBK) na Mistrovství světa FCI družstev záchranných psů 2016 v Rumunsku. Svaz záchranných brigád kynologů ČR delegoval tři družstava kategorií: STOP, TOP, PLOCHA. S Gajdinkou jsme jako nováčci startovali v již ostříleném týmu stopařů (Mistři světa 2012, Vícemistři světa 2014). - velitel: Miroslav Šimek, psovodi: mamka Alice Zelinková s Winning Star z Dixie(KM), Miloslav Čeněk s Qvído z Třešňáku (NO) a já Erika Zelinková s Gaga Lady Astronaut (KM). V Rumunsku na nás 25.8. čekala veterinární prohlídka, tréninky poslušností, losování a večer zahájení MS v centru města Craiova. 

Od pátku 26.8. začalo závodní klání, pro nás to byl oddíl poslušnosti. Poslušnost se nám moc povedla, pánové rozhodčí ji chválili. V sobotu 27.8. jsme vyrazili na stopu, opravdu hnusný terén, vysoké usušené bylinky, trávy (i krávy tam byly) a vyprahlá hlína. Po dokončení všech závodních oddílů bylo jasné, že jsme se umístili na zlatém 1.místě s titulem Mistrů světa. V neděli 28.8. na nás čekalo vyhlášení výsledků. Pro českou výpravu to byla opravdu úžasná chvíle stopaři 1.místo, TOP 1.místo, plochaři 5. místo. Po tom všem co museli naši psi dokázat, předvedli, jak fantastické mají povahy (cestovat na volno autobusem s cizími psy tisíce kilometrů, pro Windu ztíženo dvěma háravkama, spaní v cizím prostředí bez pelíšků, hlazení a rozptylování spousty lidí, venčení s cizími toulavými psy, změna klimatu a neuvěřitelná vedra....) i přes to všechno to zvládli. 

Díky těm našim čtyřnohým štěstím jsme mohli stát na stupních vítězů úplně nejvýš, po boku s týmem s velkým T a poslouchat Českou hymnu…. nezapomenutelný zážitek.